Pur Logo pur

Spenótos-ricottás ravioli

Összetevők
Adag: 4 fő

  • 300 g nyers tészta 
  • 200 g spenót 
  • 250 g ricotta 
  • 100 g pecorino sajt (reszelt) 
  • 50 g fenyőmag 
  • 2 tojássárgája 
  • só 
  • bors

Edények: szita, kis serpenyő, vágódeszka, kés, nagy tál, fakanál, tésztavágó gép, nyújtófa, ecset, tésztavágó, nagy főzőedény, habszedő kanál

Blansírozzuk a spenótot nagyjából 3–4 percig enyhén forrásban lévő vízben. Szűrjük le és facsarjuk ki belőle a vizet.

Aprítsuk fel finoman a fenyőmagot és a blansírozott spenótot.

Keverjük össze a spenótot, a fenyőmagot, a tojássárgáját, a pecorinót és a ricottát. Alaposan sózzuk, borsozzuk.

Felezzük el a nyers tésztát. Nyújtsuk ki mindkét felet egy lisztezett felületen olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk egy nyújtófa vagy egy tésztavágó gép segítségével 5 cm x 40 cm-es csíkokra.

Keverjük össze a tojássárgáját némi vízzel, és kenjük meg velük a tésztacsíkok felét.

Ezt követően halmozzunk egy kanál tölteléket 5 centis területen azokra a tésztacsíkokra, amelyeket megkentünk a tojásos keverékkel.

Helyezzük a tetejükre a többi kinyújtott tésztacsíkot, és nyomkodjuk össze a széleit a töltelék körül.

Vágjuk négyzetekre a raviolit késsel vagy tésztavágóval.

Ezt követően főzzük az elkészült raviolit sós, forró vízben nagyjából 4–5 percig, amíg fel nem jön a víz tetejére. Szűrjük le alaposan, és fogyasszuk magában vagy házi készítésű paradicsomszósszal.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.