Pur Logo pur

Rakott padlizsán

Összetevők
Adag: 8 fő

  • 3 db padlizsán 
  • 1 fehérhagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 evőkanál rozmaring 
  • 6 evőkanál bazsalikom 
  • 2 teáskanál oregánó (szárított) 
  • 2 teáskanál kakukkfű (szárított) 
  • 1 evőkanál paradicsompüré 
  • 750 g konzervparadicsom (aprított) 
  • 500 g mozzarella 
  • 100 g parmezán (reszelt) 
  • olívaolaj

Edények: vágódeszka, kés, nagy főzőedény, serpenyő, tepsi, sütő

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Aprítsuk fel durván a bazsalikomot és a rozmaringot. Mérjük ki az oregánót és a kakukkfüvet. Vágjuk fel hosszában a padlizsánt.

Egy nagy főzőedényben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, majd közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát és a gombát nagyjából 5–7 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük további 1-2 percig.

Tegyük a paradicsomokat a főzőedénybe, és hagyjuk lassú tűzön főni.

Adjunk sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot a paradicsomos szószhoz. Hagyjuk gyöngyözni nagyjából 10–15 percig.

Hevítsünk fel közepes lángon némi olívaolajat egy serpenyőben. Süssük a padlizsánok mindkét oldalát 2–3 percig. Tegyük félre.

Vágjuk fel a mozzarellát nagyjából olyan vastagságúra, mint a padlizsánt.

Egy tepsiben alakítsunk ki két külön réteg padlizsánt, mozzarellát és paradicsomszószt.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Szórjuk meg az étel tetejét bazsalikommal és parmezánnal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük nagyjából 20–25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel és fogyasszuk melegen!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.