Pur Logo pur

Makaróni rákkal, paradicsommal és nektarinnal

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 300 g makaróni 
  • 250 g garnélarák 
  • 5 db paradicsom 
  • 2 db nektarin 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 10 g bazsalikom 
  • só 
  • bors 
  • növényi olaj a sütéshez 
  • olívaolaj a tálaláshoz

Edények: nagy főzőedény, nagy tál, álló reszelő, vágódeszka, kés, kis tál, serpenyő, fakanál

Főzzük meg a makarónit egy nagy főzőedényben forrásban lévő, sós vízben nagyjából 8–10 perc alatt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően. Szűrjük le és tegyük félre.

Közben reszeljük le a paradicsomot egy nagylyukú álló reszelőn. Dobjuk ki a héját és a csumáját.

Reszeljük bele a nektarinokat ugyanebbe a tálba, és dobjuk ki a magokat. Ízesítsük sóval és borssal.

Vágjuk apróra a fokhagymát. Vágjuk vékony csíkokra a bazsalikomot. Pucoljuk meg a garnélát és erezzük ki, ha szükséges.

Süssük a rákok mindkét oldalát és a fokhagymát némi növényi olajon nagyjából 1–2 percig. Húzzuk le a tűzről.

Tegyük bele a makarónit és a paradicsomos-nektarinos szószt. Keverjük jól össze és melegítsük fel, ha szükséges.

A tálaláshoz szórjuk meg a bazsalikommal, és öntsünk rá pár csepp olívaolajat. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.