Pur Logo pur

Lazac teriyaki

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 2 zöldhagyma 
  • 100 ml zöldségalaplé 
  • 100 ml szójaszósz 
  • 15 ml mirin (rizsbor) 
  • 1 evőkanál méz 
  • 2 lazacfilé 
  • bors

Edények: vágódeszka, kés, főzőedény, fakanál, tányér, sütő, tűzálló tál

Aprítsuk fel a zöldhagymát.

Egy főzőedényben közepes hőmérsékleten keverjük össze a zöldségalaplevet, a szójaszószt, a mirint és a mézet. Forraljuk kb. 10–15 percig, amíg a felére nem csökken a mennyisége.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzük a lazacot egy sütésálló tálba. Kenjük meg mindkét oldalát egyenletesen a teriyaki szósszal. Süssük a lazacot 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 10–12 percig. Vegyük ki a sütőből és szedjük egy tányérra. A tálaláshoz díszítsük zöldhagymával és borsozzuk meg.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.