Pur Logo pur

Kenyérbe rejtett tükörtojás

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 4 szeletelt kenyér (pl. rusztikus olasz) 
  • 4 tojás 
  • 300 g tejföl 
  • 100 g crème fraiche
  • 150 g kerti zsázsa
  •  ½ vöröshagyma 
  • 20 g retek 
  • só 
  • bors 
  • vaj a sütéshez

Edények: sütő, süteményszaggató, vágódeszka, kés, nagy tál, habverő, nagy sütésálló serpenyő

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Vágjuk finomra a hagymát. Aprítsuk durvára a kerti zsázsát. Vágjuk vékony szeletekre a retket. Egy süteményszaggató segítségével vágjunk ki egy kört a kenyérszeletek közepéből.

Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a  crème fraiche-t, a retket, a hagymát és a kerti zsázsát. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

Süssük a kenyereket közepes lángon némi vajon egy nagy sütésálló serpenyőben oldalanként kb. 1–2 percig. Amikor mindkét oldaluk enyhén megbarnult, üssünk egy tojást a szeletek közepén lévő lyukba, és helyezzük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, majd süssük 160 °C-on 3–5 percig, amíg meg nem szilárdul kissé a tojások fehérje és sárgája. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Tálaljuk retekkel és a mártogatóssal. Díszítsük kerti zsázsával. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.