Pur Logo pur

Grillezett cézársaláta

Összetevők
Adag: 4 fő

  • 2 db szívsaláta 
  • 4 db szardellafilé 
  • 3 gerezd fokhagyma (megpucolva) 
  • 80 ml extra szűz olívaolaj 
  • 1 db bagett 
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz 
  • 2 evőkanál majonéz 
  • 2 db citrom (leve) 
  • 2 teáskanál dijoni mustár 
  • 100 g parmezán (lereszelve és felosztva) 
  • só 
  • bors

Edények: blender vagy robotgép, süteményecset, grillserpenyő vagy grillsütő, vágódeszka, kés

Turmixoljuk simára a szardellákat, a megpucolt fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.

Hevítsük közepes hőmérsékletűre a grillserpenyőt vagy a grillsütőt. Vágjuk el hosszában a szívsalátát, vágjuk félbe a bagettet, majd ismételten vágjuk félbe megint hosszában. Egy ecsettel kenjük meg a szívsaláta vágott felét és a kenyeret a szardellás keverékkel.

Fektessük a grillre a szívsalátákat és a kenyeret a vágott felükkel lefelé 1–2 percre, vagy amíg meg nem jelennek rajtuk a grillcsíkok. Közben adjuk hozzá a maradék szardellás keverékhez a Worcestershire szószt, a majonézt, a citromlevet, a mustárt és a reszelt parmezán egy részét, és turmixoljuk simára nagyjából 2 perc alatt. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.

Tálaljuk a szívsalátát és a kenyeret egészben vagy széles csíkokra vágva. Locsoljuk meg vagy keverjük össze a cézársaláta-öntettel ízlés szerint, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.