Pur Logo pur

Fahéjrudakra húzott marhakebab zöld tahinivel

Összetevők
Adag: 8 fő

  • 1 kg darált marhahús
  • 16 db fahéjrúd
  • 200 g tahini
  • 20 g koriander
  • 40 g petrezselyem (felosztva)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (felosztva)
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál só (felosztva)
  • 200 ml hideg víz
  • 1 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 50 g fenyőmag
  • növényi olaj a sütéshez (felosztva)

Edények: tál, citromnyomó, habverő, vágódeszka, kés, nagy tál, grillserpenyő

Aprítsuk fel finomra a koriandert és a petrezselymet. Pucoljuk meg és vágjuk fel a vöröshagymát. Pucoljuk meg és nyomjuk össze a fokhagymát. Facsarjuk ki a citrom levét. Tegyük a tahinit, a citromlevet, az összenyomott fokhagyma harmadát, a felvágott petrezselyem felét és a felvágott koriandert egy tálba. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük folyamatosan a habverővel, és apránként adagoljunk hozzá vizet, amíg a kebabszósz be nem sűrűsödik. Tálalásig tegyük félre.

Tegyük a darált húst, a felaprított hagymát, a maradék fokhagymát, a római köményt, a szódabikarbónát, a fenyőmagot, a maradék petrezselymet, és némi sót egy nagy tálba, és gyúrjuk össze.

Formázzuk a darált húsos keveréket vastag kebabokká, majd húzzuk és enyhén nyomjuk rá őket a fahéjrudakra, hogy jobban rajtuk maradjanak. Dörzsöljük be egy kis olajjal őket, és tegyük tányérra.

Közepes lángon hevítsünk fel némi növényi olajat egy grillserpenyőben, és süssük meg rajta a kebabokat 10–12 perc alatt. Tálaljuk zöld tahinivel és fogyasszuk egészséggel!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.