Pur Logo pur

Chana Masala

Összetevők
Adag: 4 fő

  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 800 g konzerv aprított paradicsom
  • 15 g gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db thai chilipaprika
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál őrölt chili
  • 4 evőkanál ghee
  • 50 ml víz
  • koriander (díszítésként)
  • naan kenyér (a tálaláshoz)
  • basmati rizs (megfőzve, a tálaláshoz)

Edények: vágódeszka, kés, finom lyukú szita, robotgép, serpenyő, gumispatula

Pucoljuk meg a gyömbért és a fokhagymát. Pucoljuk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Öntsük le a levet a konzerv csicseriborsóról, és tegyük félre azt egy másik recepthez, ha szükség van rá. Tegyük a megpucolt gyömbért és a fokhagymát, a thai chilipaprikát, a garam masalát, az őrölt római köményt, a kurkumát és az őrölt chilit a robotgépbe, és készítsünk belőle sima állagú masszát.

Hevítsük fel közepes lángon egy serpenyőben a ghee-t. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és süssük nagyjából 5 percig, vagy amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a fűszerekből álló masszát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, az aprított paradicsomot, valamint a vizet, és hagyjuk főni nagyjából 10 percig.

Ízlés szerint ízesítsük sóval. Díszítsük korianderrel, és tálaljuk naan kenyérrel, valamint főtt basmati rizzsel. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia. 

A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.